Skip to main content

Vier nieuwe CSC-certificaten uitgereikt voor duurzaam bouwen met beton

Tijdens de Betondag 2018 heeft Kiwa vier nieuwe CSC-certificaten uitgereikt en wel aan Betonmortel Nederland vestiging Vianen (CSC-goud), aan de Goudse Betonmortel Centrale (CSC-goud), aan B.V. Lodewikus Voorgespannen Beton (CSC-zilver) en aan De Jong’s Betonbedrijf BV (CSC-zilver).

“Met het uitreiken van deze vier nieuwe certificaten laat Kiwa samen met CSC-NL zien dat deze bedrijven koplopers zijn in het duurzaam bouwen met beton. Het is tevens een tastbaar bewijs dat onze sector verduurzaamt en goed op weg is om klimaatdoelstellingen te halen,” aldus Paul Ewalds, van Betonhuis, kenniscentrum en de expert op het gebied van duurzaam bouwen met beton.  Klaas Huijgen van de BTE Groep voegt toe: “Duurzaamheid is één van onze strategische pijlers. BTE wil een trendsetter zijn in de betonbranche als het gaat om duurzaamheid, nu en in de toekomst.”

Aantoonbaar duurzaam produceren

Het CSC-certificaat  maakt duurzaamheid aantoonbaar en vormt voor afnemers van beton het bewijs daarvan. Zowel voor landelijk opererende bedrijven als voor regionale spelers is het van belang om maatregelen door te voeren om duurzamer te produceren. “Dit is een onderwerp dat in onze regio breed bij alle stakeholders op de agenda staat. Maar ook op de nationale bouwagenda is circulariteit het uitgangspunt om tot een structurele duurzame samenleving te komen. Het CSC keurmerk staat daar garant voor,” aldus Ruud van Pelt van de Goudse Betonmortelcentrale.

Internationale regeling

De Concrete Sustainability Council heeft de eisen en voorwaarden aan het CSC-certificaat vastgelegd in de Sustainable Concrete Manual. Het certificaat heeft een internationale status. Er zijn vier niveaus: brons, zilver, goud en platina. In Nederland is CSC-NL de regionale systeembeheerder van de internationale CSC-regeling. De feitelijke certificering wordt uitsluitend uitgevoerd door bij CSC aangesloten en onafhankelijke certificerende instellingen; Kiwa, SGS en SKG-IKOB. Voor meer informatie over het certificaat CSC zie www.csc-nl.nl.